Shuttledrive, het schone en goedkope personenvervoer

Milieuproblematiek, benzineprijzen en fileleed maken het noodzakelijk iets aan de autokilometers te doen. Shuttledrive brengt mobiliteitsvraagstukken bij elkaar. Het bemiddelt tussen aangeboden ritten en verzoeken tot vervoer. Het is het alternatief voor eigen vervoer en reduceert de uitstoot van CO2. Shuttledrive zorgt voor een efficiënt gebruik van gereden autokilometers.


Op Shuttledrive.nl zoekt u naar een passagier om uw kilometerprijs te verlagen. Als individuele reiziger zoekt u naar een flexibele vorm van vervoer. Op deze website komen vraag en aanbod van mobiliteit samen.

Shuttledrive is een ‘meerijcentrale’ en bemiddelt tussen aangeboden autoritten en vervoersbehoefte. Als u voor nog geen € 20,- van Groningen naar Utrecht wilt reizen en verzekerd wilt zijn van een zitplaats, biedt Shuttledrive de oplossing.

Voorbeeld:

Voor een ritje Groningen - Utrecht (180 km) betaalt een passagier 7,5 cent per kilometer = € 13,50 . Een auto verbruikt voor deze afstand ongeveer 13 liter brandstof. Met de huidige benzineprijs is dat al snel € 23,-, kosten die de automobilist grotendeels vergoedt krijgt van de passagier. Stel de passagier besluit met de trein te reizen. Een enkele reis kost ongeveer € 22,50. Met Shuttledrive is hij/zij € 9,- goedkoper uit en verzekerd van een zitplaats. N.B. Een automobilist die twee passagiers meeneemt krijgt dus voor een ritje Groningen - Utrecht € 27,- !

Shuttledrive biedt u een goedkope, flexibele en milieuvriendelijke vorm van personenvervoer.

Hoe werkt het?

Aanmelden

Om gebruik te maken van Shuttledrive moet u zich aanmelden. Vul in de klantenloginpagina (rechts) uw  e-mail adres en een willekeurig password. Ga naar aanmelden  en voer de overige gegevens in.  N.B. uw wachtwoord moet het zelfde zijn als het password bij de klantenloginpagina. U heeft dan onbeperkt toegang tot Shuttledrive.

Niet iedereen heeft dus toegang tot deze website. Alleen mensen die aangemeld zijn, kunnen er gebruik van maken.

Matchen

Als u zich heeft aangemeld, kunt u onbeperkt ritten plaatsen of zoeken naar routes. Als er een rit tussen staat waar u als passagier gebruik van wilt maken, neemt u contact op met de automobilist. Op de website is het telefoonnummer + e-mail + kenteken van de automobilist zichtbaar. Deze gegevens zijn alleen zichtbaar voor mensen die staan ingeschreven.

Automobilisten kunnen ritten plaatsen en zoeken naar eventuele reisgenoten. Passagiers kunnen namelijk ook hun reisbehoefte kenbaar maken. Van de passagier zijn dan ook contactgegevens zichtbaar.

Heeft u geen pc bij de hand en/of wilt u spontaan meerijden c.q iemand meenemen kijk dan op Shuttledrive Plus.

 

Van Shuttledrive maken alleen mensen gebruik die 18 jaar of ouder zijn. De gegevens van de deelnemers zijn bij Shuttledrive bekend. Iemand die de gegevens op een verkeerde manier gebruikt, wordt de toegang tot de website ontzegd.


Kosten

Passagiers betalen 7,5 eurocent per kilometer.
Voor een rit geldt een minimumbedrag van € 2,50. Het bedrag wordt vooraf contant aan de automobilist betaald.  De betaling is per persoon, dus niet per rit. Als een automobilist twee passagiers meeneemt, krijgt hij of zij 2 x 7,5 eurocent per kilometer.

De passagier betaalt voor aanvang van de rit het afgesproken bedrag (min. € 2,50 / max. € 25,- ). Op de plaats van bestemming vindt de definitieve verrekening plaats. Men dient dus altijd voldoende kleingeld bij zich te hebben.

Naast de kilometerkosten betaalt u aan Shuttledrive per kalenderjaar € 19,99 aan bemiddelingskosten. De automobilist betaalt alleen bemiddelingskosten. U ontvangt dan een neon auto/lidmaatschapskaart  zodra het geld is bijgeschreven op ons rekeningnr. (zie contactgegevens) Vermeld via info@shuttledrive.nl duidelijk uw naam, adres en uw woonplaats en de datum dat u zich heeft aangemeld. 

Rijden

Op het tijdstip en de locatie van de afspraak ontmoeten de meerijders elkaar. Bij het instappen maken ze zich aan elkaar bekend door onder ander hun identiteitspapieren te laten zien. Als alles in orde is, vindt de betaling van het totale kilometerbedrag plaats. Hierna kan de reis beginnen. Wat de exacte uitstaplocatie is, spreken bestuurder en passagier onderling af.

Zekerheid

U wilt weten bij wie u in de auto zit. Shuttledrive heeft twee zekerheden die er voor zorgen dat u niet ‘zomaar’ met iemand reist. In de eerste plaats krijgt iedere rit een uniek nummer. De passagier neemt een uitdraai van rit (met nummer) mee. Voor vertrek laat hij of zij deze uitdraai zien. Door dit ritnummer is altijd te achterhalen wie met wie heeft gereisd. Bij eventuele klachten kan Shuttledrive altijd iemand persoonlijk aanspreken.

Een andere manier waarop meereizenden zich aan elkaar bekend maken, is de identificatie. Bij het instappen laten passagier en automobilist hun lidmaatschapskaart en identiteitspapieren aan elkaar zien (paspoort, rijbewijs of ID-kaart). Zo weten meereizenden wie ze voor zich hebben.

Shuttledrive is een unieke flexibele meerijcentrale voor de individuele reiziger!

Shuttledrive is de oplossing voor de extreem hoge benzineprijzen!